top of page

Öğrenci Beslenmesi

Sınav Döneminde Beslenme

Üniversite sınavına sayılı günler kaldı. Hazırlıklar tüm hızıyla devam ederken artan sınav stresi adayların yeme davranışlarında ve uyku düzeninde değişiklere yol açabiliyor. Heyecan içindeki aileler ise çocuklarının sınav başarısını arttırmak için neler yiyip içmeleri gerektiğini araştırıyor.

Peki sınavın yaklaştığı bu günlerde adaylar beslenmelerinde nelere dikkat etmeli? Sınava hazırlanırken hangi besinleri tüketmeli, nelerden kaçınmalı? 

Mezuniyet seremonisi

Sınava hazırlık döneminde tüketilmesi gereken besinler ve vitaminler

Başarmak kafada başalar

Image by Photoholgic

GİNKGO BİLOBA

Odaklanma ve Hafıza İçin

Hafıza, odaklama ve beyin üzerindeki olumlu etkileri ile bilinen ginkgo biloba sınava hazırlık döneminde düzenli bir şekilde tüketildiği takdirde odaklanmayı artırır ve hafızayı güçlendirir. Aynı zamanda antioksidan bir bitki olan ginkgo biloba hücreleri serbest radikallerin zararlı etkilerinden korur.

Image by NoonBrew

GİNSENG

Zihinsel ve Fiziksel Enerji için.

Ginseng Çin tıbbında uzun yıllardan beri kullanılan şifalı bir bitkidir. Ginseng, oksidatif hasarı azaltarak ve hücrelerde enerji üretimini artırarak yorgunluk ile savaşmaya ve fiziksel aktiviteyi arttırmaya yardımcı olabilir. Bu da ders çalışırken yorulmanın önüne geçilmesini doğal bir enerji almanızı sağlar.

guarana.png

GUARANA

Enerji ve Odaklanma için

Guarana pek çok enerji içeceği ve alkolsüz içecekte kullanılan popüler bir bileşendir.

Guarana yaygın olarak yorgunluğu azaltan, enerji veren ve öğrenme ile hafızayı iyileştiren özellikleri ile biliniyor. Ayrıca daha iyi kalp sağlığı, kilo verme, ağrı kesme, daha sağlıklı cilt, düşük kanser riski ve yaşa bağlı göz hastalıklarında azalma ile de bağlantılıdır. Ayrıca içeriğinde doğal kafein bulunmaktadır.

b vitaminleri.png

B VİTAMİNLERİ

Enerji ve Güçlü Bağoşıklık için

Tüm B vitaminlerinin ortak görevi; yediğimiz yemeklerin vücudumuz tarafından enerjiye çevirmesine yardımcı olmaktır. Bir diğer deyişle vücudumuza sürdürülebilir enerji takviyesi sağlarlar. Enerji üretimi dışında her B vitaminin kendine ait görevleri de bulunur. Örneğin B6 vitamini, enerji üretiminin yanı sıra vücudun enfeksiyonlarla savaşmasına da öncülük eder. Zihinsel enerjinin karşılanmasında faydaları bilinmektedir.

Image by Coffee Geek

KAFEİN

Enerji ve Konsantrasyon için

Beyninizdeki hücrelerin yorgun olduğunuz bildirimi yapmasını engeller.

Vücudunuzda diğer doğal uyarıcıların salınmasına ve etkilerinin artmasına neden olur.

Kafeinin beyin üzerindeki bu etkisinin sonucu; uyanıklık, iyi hissetme, konsantrasyon, kendine güven, sosyalleşme ve çalışma motivasyonu hissidir. Özet olarak, Kafein beyinde uyarıcı olarak görev yapar, yorgunluğu azaltır, uyanıklığı artırır ve konsantrasyonu yükseltir. 14 yaşından itibaren kafein duyarlılığına göre tavsiye edilir.

balıkyağı.png

BALIK YAĞI

Omega 3 için

Uzmanlar balık yağını beyin gıdası olarak da tanımlar. Balık yağının romatoid artrite bağlı semptomları rahatlatmaya yardımcı olabileceğine dair çalışmalar mevcuttur. Balık yağının içeriğindeki omega 3 yağ asitlerinden dolayı insan vücudu üzerinde birçok olumlu etkisi olduğu söylenebilir. Özellikle çocuklarda görülen dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu (DEHB), çoğunlukla çevresel faktörlere bağlı olarak zayıflamış bağışıklık sistemini güçlendirme gibi faydaları bulunmaktadır.

kafeinli sakız

kafeinli sakız

kafeinli sakız

bottom of page